Existentiellt

Existentiellt

utforskande samtal

Vart är du på väg i livet? Är det åt det håll du själv vill eller du kanske inte riktigt vet?

Existentiellt perspektiv

Allt fler människor är idag stressade, mår psykiskt dåligt eller upplever en låg grad av välbefinnande. Men många som mår dåligt har inte psykiska problem utan snarare någon form av livsproblem. För dessa kan existentiella samtal vara ett sätt att undersöka och hantera livsproblemet och därmed skapa ett bättre liv.


Existentiella samtal handlar om att kunna möta en person med ett livsproblem som kan handla om en livskris eller konflikt, som upplever stress, oro eller nedstämdhet, eller att livet på annat sätt är svårt. Det handlar också om att hjälpa personen att undersöka och reflektera över hur denne har ordnat sitt liv och hur det hänger samman med livsproblemet. Det handlar slutligen om att stödja personen att återskapa ett egenvalt och mer hållbart liv där livsproblemet försvinner eller blir möjligt att hantera.


För att kunna genomföra existentiella samtal måste man ha kunskaper i existensfilosofi samt humanistisk och existentiell psykologi. Med detta som bas utvecklas färdighet att hjälpa en person att utforska sitt liv med hjälp av fenomenologisk samtalsmetod. Existentiella samtal är inte samma sak som psykoterapi. Vägledning handlar om att ge stöd till en person som själv klarar av att undersöka och ta ansvar för sitt livsproblem i relation till sin livssituation.


Helena Holmstrand

Beteendevetare och KBT-terapeut

Coach (ICF) och organisationskonsult (spec: stress)

Gå i samtal

Du kanske har funderat på att gå i samtal, men inte riktigt velat ta steget? Under våren tar jag nu emot nya klienter.


Du får ett första samtal utan kostnad. Då känner vi oss för och ser om jag och existentiella samtal är något som passar dig.


Är du intresserad? Hör av dig så kan jag berätta mer om vad det innebär att gå i samtal hos mig.


Varmt välkommen!

Helena


Samtal - 50 minuter, antal efter behov

Arvode - 800 kr per samtal (företag exkl moms) reducerat pris 600 kr för student och pensionär

Plats - på mottagningen alternativt per telefon eller digitalt