Samtalsterapi KBT

Samtalsterapi

KBT kognitiv beteendeterapi

Behöver du stöd och behandling för stress, oro, ångest, nedstämdhet eller sorg?

Om att gå i terapi

Upplever du stress eller oro? Är du trött på att alltid vara duktig? Känner du dig ofta ledsen, nedstämd och orkeslös? Har du kört fast i samma hjulspår? Vill du lära känna dig själv bättre?

Det finns många anledningar att gå i terapi. Ibland behöver vi hjälp med att komma till rätta med ett specifikt problem, andra gånger för att vi bär på en mer allmän känsla av olust eller av att sitta fast i livet. Skälen och motiven kan se olika ut, men ibland behöver vi hjälp att komma vidare. Då kan terapi vara en möjlighet. 


Kognitiv beteendeterapi (KBT) går ut på att förändra kognition och beteenden för att man ska må bättre och uppnå sina mål i livet. I behandling får man som klient olika uppgifter som man själv ska arbeta med i sin vardag , sk "hemuppgifter".

I KBT arbetar man framför allt med fokus på nuet och framtiden. Insikt om sin historia är ofta viktigt, men för att åstadkomma en konkret förändring i sitt liv behöver man arbeta aktivt med de tankar, känslor och beteenden man upplever i nutid. Det som gör att problemen inte försvinner, eller kanske till och med ökar, kan dessutom vara något annat än det som gjorde att de en gång uppstod. Därför behöver båda dessa aspekter finnas med i terapin. Stor kraft läggs ner på att man ska utveckla nya sätt att hantera och förhålla sig till sina problem så att dessa försvinner, minskar eller inte längre utgör ett stort hinder i livet.


Klientarbete handleds av erfaren legitimierad psykoterapeut


Helena Holmstrand

Beteendevetare och KBT-terapeut

Coach (ICF) och organisationskonsult (spec: stress)

Samtalsterapi

Du kanske har funderat på att gå i samtalsterapi, men inte riktigt velat ta steget? Under våren tar jag emot nya klienter.


Första samtalet är kostnadsfritt. Då känner vi oss för, och ser om kognitiv beteendeterapi (KBT) är något som passar dig.


Varmt välkommen!

Helena


Samtal - 50 minuter, antal efter behov

Arvode - 800 kr per samtal (företag exkl moms) reducerat pris 600 kr för student och pensionär

Plats - på mottagningen alternativt per telefon eller digitalt